Als ondernemer zijnde zal ik nooit een review schrijven, omdat ik het niet fair vindt om maar meteen alles op de socials te zetten. Dit wordt dan ook mijn 1e review en laatste omdat wat er bij Aloysa hondenschool gebeurd niet door de beugel kan!
Enthousiast heb ik me telefonisch laten informeren door Karin, de eigenaresse en trainster voor een cursus samen met mijn hond.
Ik moest vooraf betalen en na betaling van het gehele bedrag zou een intake gesprek plaats vinden. Het intakegesprek was 's avonds op locatie in Klarenbeek.
Karin was zelf een kwartier te laat, samen met een andere man met hond hebben we staan wachten in het pikkedonker, totdat ze arriveerde zonder enig excuses.
De intake gaf informatie over haar werkwijze en daarna moet je tekenen, terwijl je voor deze intake moet betalen!! Hetgeen waarvoor je hebt getekend krijg je niet mee, ook geen kopie hiervan. Vervolgens, na het intakegesprek, zijn we een kwartier een veldje op gegaan om 1 oefening te doen, als huiswerk voor de komende week.
2 dagen na dit intake gesprek met Aloysa, Karin, kreeg ik een naar bericht en vanwege gezondheidsredenen kan- en mag ik helaas niet meer deelnemen aan de training.
Karin is meteen over deze situatie ingelicht met de vraag of het betaalde bedrag, uiteraard minus het intakegesprek en de slipketting die we moesten gebruiken, verrekend en geretourneerd kon worden.
Helaas is Karin van Aloysa dan niet meer bereikbaar, werkelijk waar, het is niet te geloven, maar niets meer van haar vernomen!!
Weet ook dat als je hier traint en je hond moet gecorrigeerd worden, deze correctie plaats vindt door een tik te geven met een fles gevuld met kiezels. Tevens moest onze hond van Karin een slipketting om die wij uiteraard niet hebben, maar zij verkoopt deze!!
Deze werkwijze van haar wordt niet vermeld op de website en ook niet tijdens het intakegesprek.
De oefening die we als huiswerk meekregen deed Karin met onze hond voor en hierbij heeft ze 5 x zo'n ontzettende harde ruk aan de riem met slipketting gegeven, dat wij helemaal perplex waren en....achteraf zo stom... ook nog toekeken!! Wij waren op dat moment zo flabbergasted dat we beiden op dat moment niets uit wisten te brengen!!
Achteraf denk je...in wat voor een film zaten we...?
Een paar dagen later viel het ons op dat de nek van onze hond opgezwollen en pijnlijk was. Dank je wel, hondenschool Aloysa, dank je wel Karin!
We hebben de dierenbescherming ingelicht en geïnformeerd en men is ermee bezig om correctiemiddelen, zoals ook een slipketting wettelijk te verbieden, mede aangezien het vaak onjuist, ondeskundig en teveel ingezet wordt. Hopelijk komt deze wetgeving er doorheen, want als Karin van Aloysa als trainster hier al niet mee om kan gaan en gebruikt bij een zachtaardige hond, dan gaat er hier werkelijk iets mis. Hoe verantwoord is het als je als hondenschool de slipketting verkoopt, kan je je afvragen?
Het schrijven van de dierenbescherming over de slipketting is bij ons op te vragen.
Mijn eerste review is helaas ook een lange, met de hoop dat mensen nadenken voordat ze zo'n dergelijke training aan gaan.
Beste Karin van Aloysa, je hebt een onvergetelijke indruk bij ons achter gelaten, geniet van ons geld en wees lief tegen mens en dier. Pluk de dag! read more