To miejsce jest wyrazem naszej wielkiej miłości do tradycji, jaka wytworzyła się wokół osobliwości i charakteru Whisky. Dom Whisky to nie tylko miejsce kultu. Najpierw jest bowiem pasja, a dopiero potem smak, aromat i barwa.
Established in 2009.
Od 2002 roku podróżowaliśmy w różne strony świata, gdzie produkuje się "wodę życia", by zdobyć odpowiednią wiedzę na temat szeregu odmian bursztynowego trunku. Szybko zrozumieliśmy, że jedynie wybudowanie wyjątkowego miejsca, wzorowanego na tradycyjnych destylarniach, może w pełni oddać złożoność tradycji, jaka wytworzyła się wokół Whisky, królowej wszystkich alkoholi. Nasze marzenie się spełniło w 2009 roku, a w maju 2013 roku filia Domu Whisky została również otwarta w Warszawie, a od października 2015 jesteśmy we Wrocławiu. W Jastrzębiej Górze znajdziecie Państwo ponad 1800 butelek whisky z całego świata, natomiast w Warszawie jest ich ponad 800, a w naszej najnowszej wrocławskiej filii znajdziecie ich Państwo ponad 1000 butelek.Zapraszamy do domu z naszych marzeń.