Ankara eski zamanlarının hatrına hala pasaj ve işhanı geleneğini içindeki esnaflarıyla bir şekilde devam ettirmeye çalışıyor. artık bu tarz binalar eskimeye yüz tutsa da içerisindeki bir kaç değişiklik ve dükkanların kendini yenileme çabası ile ve en önemlisi samimiyeti ve küçük işletmelerin sattıkları ürünlerdeki kalite ve fiyat garantisi ile hala müşterilerine alternatif sunmak için buralarda bizleri bekliyorlar. çocukluğumdan beri bildiğim bir yer olan Gama iş merkezi kızılayın tam göbeğinde içinde her çeşit ihtiyaca cevap veren dükkanlara sahip. eski ışıltısını kaybetmiş olsa da yıllardır buradan alış veriş yapan müdavimlerini içeriye girdiğinizde farketmeniz mümkün. çarşının giriş kısmında gümüş ve altın satan dükkanlar sizi karşılarken alt katında daha çok çanta,kıyafet ve telefon,bilgisayar ürünleri satan yeni nesil dükkanlar var. içlerinde özellikle çanta satan emektar dükkanlar var ve tabiiki de bu tarz pasajların olmazsa olması terziler. burayı en çok terzisi için ziyaret ediyorum ben mesela. onun dışında son dönemde hazır önünden geçmişken denediğim bir kaç parfümeri de yine buranın alt katında. evden çıkar çıkmaz ne alacaktım gibi bir telaşa düşüyorsanız buraya geldiğinizde hepsini hatırlamanız mümkün. oyüzden arada uğramakta fayda var. read more