Her meslek dalının kendine has tabirleri var. Bazıları çok kaba olsa da bir kısmı çok ilgi çekici olabiliyor. Mesela denizciliğin kendine ait terimleri bana her zaman çok çekici gelmiştir. Yelken , güverte gibi sadece gemi alanında kullanılan terimlerin olması sanki ayrı bir dünya oluşturuyormuş gibi geliyor bana. ama daha da ilginç olan ise uzay için tasarlanan araçlara gemi denilmesi ve gemicilik terimlerinin burada da kullanılması. Uzay yolu izlerken köprü, güverte gibi kavramları işitiyor olmak bana her zaman çok ilginç gelmiştir. Güverte lokantasını ismini ilk gördüğümde aslında balık üzerine bir yer olabileceğini düşünmüştüm ama yanıldığımı anlamam uzun sürmedi. Genelde kuru severlerin mekanı olan yerde bir kaç sulu yemek ve tatlıyı da bulmak mümkün. Gemicilik ile alakası olan tek yönü de genelde kapalı ortamlarda mecburiyetten kaynaklanan pahalılığın burada da geçerli olması. Böylesi bir yer için abartılı bulduğum fiyatlar konusunda sıkıntınız yoksa tercih edebileceğiniz bir mekan. read more