Købte slotophold til halv pris - det er jeg glad for. Det var knapt pengene værd, selv med reduceret pris... Hermed anmeldelse af spisningen:
Restauranten: smukt indrettet, passende for et slot, blev sat i en spejlsal med levende lys og højt til loftet. Desværre sad der to par bag os der var fulde ved ankomsten og blev mere og mere højrøstede, så vi bad om at blive flyttet ind i den smukke lounge med pejs og chesterfield sofaer til dessert og kaffe - ingen problem med det.
Betjeningen: måske en dårlig aften for tjeneren, men med ikke helt rene negle, sjusket præsentation a la "så er der blomkålssuppe - med krydderurter" (blomkålssuppe med to optøede rejer og ærtespirer...ikke krydderurter), præsentationen af vinen begrænset til druen - etiketten ikke vist og ingen øvrige kommetarer, og generelt fremstående som ikke særligt vidende eller interesseret i at fortælle om maden. Der gik som regel for lang tid imellem de beskidte tallerkner blev fjernet, men der var også kun 1,5 tjener til mere end ti borde.
Maden: brødet var supermarkeds flûtes, klemt ved udskæringen og nogle stykker med tør skæreflade. Blev fyldt kun to gange. Behovet var ellers til stede, for portionerne i den femretters menu var latterligt små.
Vi fik en femretters menu der blev købt med opholdet. Først en blomkåslsuppe som beskrevet ovenfor, men selve suppen var god og cremet og afbalanceret. Dernæst en ret der bestod af to skiver serano kluntet anrettet på noget rygeostcreme. Thats it. Næppe nok til at refærdiggøre en hel ret. Så hovedret bestående af tre skiver veltilberedt kalvefilet(?), velsagtens vakuum opvarmet til smukt rosa og mør. Garnituren (præsenteret som årstidens grøntsager) bestod af et par skiver gulerod der var lidt for hårde, tre små kartofler (friturestegt) og både af rødløg på demi-glace, af hvilken der ikke helt var nok. Så ost - i alt tre blyantstynde skiver af tomme, og to andre udemærkede oste og to kiks. Til sidst en pannacotta med bær, hvor overfladen godt kunne have været lidt bedre behandlet, men smagte ok.
Vin: man kan vælge imellem tre standarder: chilensk, new zealandsk og fransk/italiensk med interval 399-599kr. Jeg valgte den chilenske, da jeg tit har oplevet overraskende god vin herfra til små penge. Desværre var dette en uhyrlig skuffelse - af mine fem glas måtte jeg bede om at stoppe med videre servering efter de tre, da jeg ikke kunne få det ned. To glas hvid med underlig bismag og et glas rød så fuld af tannin at den var direkte ubehagelig. Jeg aner ikke hvem producenten var, for det blev ikke præsenteret og flasken taget væk.
Alt i alt ikke op til gourmetstandard, men i al fairness så var maden også beskrevet bare som "5-retters middag". Kan ikke anbefales hvis man går efter andet end "bare mad". Sidder nu sulten på mit lille værelse efter at have spist fem retter og to skåle brød fra supermarkedet. Om'mer! read more